Upoznajte nas

Istobal je vodeća španska kompanija u dizajnu, proizvodnji i marketingu perionica vozila u automoto sektoru.

Jaka strategija internacionalizacije omogućila je kompaniji da se pozicionira na međunarodnom nivou kao jedna od prvih evropskih kompanija u toj industriji. Izrazito posvećen inovacijama i efikasnim globalnim rešenjima, ISTOBAL je svetska referenca prisutna u više od 75 zemalja.

Osnovan 1950. godine od strane Ismaela Tomasa Alacreu, ISTOBAL je uspeo da sačuva svoju suštinu kao porodična kompanija – trenutno u trećoj generaciji – uz vođenje multinacionalne korporativne grupe sačinjenu od 10 podružnica i 3 proizvodnih i montažnih postrojenja u Evropi i Americi. Trenutno, međunarodna prodaja, koja iznosi 124 miliona evra po poslednjim indikatorima, predstavlja 80% proizvodne delatnosti kompanije.

Grupa zapošljava više od 800 ljudi i oslanja se na mrežu distributera širom sveta koja jača prisustvo kompanije u inostranstvu. Fokusiranjem na servis omogućava ISTOBAL-u da pruži sveobuhvatna rešenja koja uključuju: dizajn, od strane istraživačko-razvojnog odeljenja koji stalno generiše ideje, prototipe i patente; proizvodnju i procesni inženjering sa visokom operativnom fleksibilnošću i najnovijim tehnološkim inovacijama; i marketinga i tehničke podrške zahvaljujući konsolidovanoj mreži obučenog prodajnog osoblja i tehničara.

Razvojem sledećih generacija, ekološki prihvatljivih hemikalija, finansijskih i marketinških rešenja za svoje kupce, uobličava ISTOBAL-ov portfolio sveobuhvatnih usluga. Sve to se radi imajući u vidu potrebu prilagođavanja ponude zahtevima tržišta i poboljšanju iskustva krajnjih korisnika.